OM..

Lidt om glasværkstedet og om personen bag

 

Jeg har arbejdet med glas siden 2005, men de seneste år har det virkelig grebet om sig. I Februar 2016 slog jeg dørene op til “Hedenhoff” – en vision der har været længe undervejs og som endelig kunne materialiserer sig.

Da jeg selv er nysgerrig på hvad man kan gøre med glas, deltager jeg i en del kurser og primært i udlandet. Dette bevirker også, at mine kursister kan lave mange ting de ikke kan mange andre steder. 
Selv bruger jeg meget at kombinere de forskellige teknikker og søger at finde nye veje. Nogen gange lærer glasset mig noget og andre gange går det ret godt. Det er på mange måder givende at lege med glasset på denne måde. Jeg opfordre også kursisterne til at “tænke ud af boksen” og kombinere deres muligheder.

Sådan helt privat, bor jeg i et hus ude på landet. Her er masser af lys og luft – og fuglefløjt. Jeg har også den glæde, at være mor til en teen-age pige.

Lys og luft er også at finde på værkstedet. Glasværkstedet har til huse i en gammel produktionshal hvor der er meget højt til loftet og der er store ovenlys vinduer hele vejen ned igennem hallen. Vi har døbt denne hal for “Kunstnerhallen”, der er en del af Erhvervsparken TEP, da jeg ikke er alene heri. PT har jeg to skønne “naboer”. Den ene er Louise der har  “Egedal Studio” og “Unika Keramik” . Den anden er Caroline, der har “Meadow Ceramic“.
Planen er, at hele hallen skal fyldes op af kreative mennesker og skabe et fælles univers til alle fordel.

Som kunstner søger jeg.

Jeg søger den mentale “legeplads” hvor man kan svømme væk i sin egen verden – om end blot for en stund. At mit værker giver beskueren et mentalt refugium midt i den kaotiske verden vi alle er sovset ind i, fri for stillingstagende, smagsdommere, krav…
Jeg vil ikke fortælle dig noget med mine værker, jeg har ikke en historie, oplevelse eller ligende jeg forsøger at dele med dig. Med mine værker forsøger jeg at give dig noget, de skal rører og berige dig, dit hjem… din verden.

Et udsnit af “Reflektion” serien


Serien “Reflektion” er ment til at give dig noget at kigge på, kigge efter og danne din egen historie. De skal være i kontakt med sollyset mere eller mindre og du vil opleve, at de ændre udtryk i løbet af dagen. Farven bliver kastet på væggen og påvirker værket bagfra. Som dagen skrider frem, ændres den bagvedliggende farve og derved ændres værket. Du vil opleve, at finde forskellige objekter i værkerne og du vil sammen med værket skrive jeres fælles fortælling.

Et udsnit af Meraki serien


“Meraki” er græsk og betyder, at give sin kreativitet, sit hjerte – at give hvad man kan. Serien “Meraki” kræver kreativitet og stram styring – ofte to størrelser der er svære at kombinere. Et værk tager samlet 10 – 12 timer at lave, hvor jeg arbejder med glasset og skal brændes 3 -4 gange ved forskellige temperaturer undervejs. Så samlet set er et værk 1 – 1,5 uge undervejs. Find systemet eller nyd blot farvekombinationerne.